okt
21

Jelenleg babád kb. 18 cm hosszú, és 160 gramm súlyú, 4 hét múlva eléri majd a 25 cm-t, és súlya kb. 300 gramm lesz. Az ultrahang felvételen már szépen kivehető arca, és ha szerencséd van, láthatod, hogy a kis izgő-mozgó micsoda grimaszokat vág. Elkezdődik a zsír felhalmozása a kicsi szervezetében, melynek fontos hőszabályozó funkciója lesz. Haja is elkezd nőni. Magzatmáz képződik a bőrén, melyről leváló darabkákat babád lenyeli, ez lesz az első béltartalom. Már hallja és biztosan fel is ismeri hangodat. Gyakran ásít, és sokat mozog az egyre növekvő mennyiségű magzatvízben.

A hónap eseménye, a várandósság egyik legszebb pillanata, hogy megérzed, ahogy mocorog, rugdos a pocakodban!
Fontos vizsgálatra kell sort keríteni a 18-20. héten: az AFP eredményre támaszkodva végzik el a 2. kötelező ultrahangvizsgálatot, mely ezúttal egy genetikai vizsgálat, amely a zárt gerincet állapítja meg. A hüvelyváladék vizsgálat és a szokásos havi vizsgálatok is fontosak.
Hogy érzed magad a hónapban? A növekvő súly derékfájást okozhat. Figyelj a tartásodra, tornázz legalább 3x egy héten, és ha teheted, sétálj naponta. Kíméld lábaidat, hátadra fekve emeld őket a magasba és végezz bokakörzéseket. Melleid is nőnek, sötétülnek a mellbimbók. Viselj megfelelő alátámasztást biztosító, de kényelmes melltartót, és tornáztasd mellizmaid. Hogy megelőzd a striák kialakulását, speciális védőkrémmel kend be az érintett női pontokat: mell, comb, popsi, has.

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr121692945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása