okt
21

A 25. héten babád hossza kb. 31 cm, súlya pedig 750 gramm. Sokat csuklik, mivel 3-4 liter magzatvizet iszik naponta. Hallórendszere és szemei szinte teljesen kifejlődnek a hónapban, fejlett retinája már lehetővé teszi, hogy kinyissa szemét. Tüdeje is sokat fejlődik a hónapban. Egyre gyarapszik és egyre izmosabb lesz, a 28. hét végére 1200 grammot is eléri. Hossza ekkor kb. 35 cm.

A szokásos havi vizsgálatok mellett javasolt egy újabb fogászati szűrés. Látogasd meg védőnődet is, aki biztos sok érdekeset fog mesélni a következő hónapokkal kapcsolatban. A kispapát is érdemes bevonni hasonló beszélgetésekbe.
Hogy érzed magad a hónapban? Testsúlyod biztosan sokat változott, emiatt fájhat derekad. Figyelj tartásodra, és sétálj sokat. Kíméld lábaidat, végezz bokakörzéseket. Melleid is nőnek, viselj megfelelő alátámasztást biztosító, de kényelmes melltartót, és tornáztasd mellizmaid. Ápold bőrödet, hogy megelőzd a striák kialakulását. Aranyér is felmerülhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr851692952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása