okt
21

A 29. héten babád hossza kb. 36,5 cm, súlya pedig 1300 gramm. Már van hajacskája a legtöbb babának. Kifejlődik dobhártyája. Zsírfelhalmozódás következtében a hőszabályozásra képes. Sokat, majdnem mindig alszik, de a pocakon keresztülszűrődő fény következtében érzékeli a nappalok és az éjszakák váltakozását. A 32. hét végére hossza már kb. 40 cm, súlya 1700 grammot is meghaladja.

A szokásos havi vizsgálatok mellett ekkor kell sort keríteni a 3. ultrahang szűrésre, mely során a babád egészséges növekedését ellenőrzik.
Érdemes meglátogatni a választott kórház szülészeti osztályát, és megbeszélni a szülés részleteit a szülésznővel.

Hogy érzed magad a hónapban? Már elkezdődött az ízületek tágulása, amit a szeméremcsont, medence környékén fogsz érezni. A csípőd óvatos átmozgatása kicsit segíthet a helyzeten. Figyelj tartásodra és sétálj sokat. Kíméld lábaidat, végezz bokakörzéseket. Melleid is nőnek, viselj megfelelő alátámasztást biztosító, de kényelmes melltartót, és tornáztasd mellizmaid. Ápold bőrödet, hogy megelőzd a striák kialakulását. Aranyér is felmerülhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr81692954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása