okt
21

A 33. héten babád hossza kb. 41 cm, súlya pedig 2000 gramm. Hetente 25 dekával gyarapszik. Tüdeje sokat fejlődik ezekben a hetekben. A legtöbb baba ilyenkor már „összecsomagolta magát”, azaz fejjel lefelé fordult, felkészülve ezzel a nagy útra. Lassan kisimulnak ráncai, mert egyre több zsír raktározódik bőre alatt. A 36. hét végére hossza már kb. 43,5 cm, súlya pedig 2600 gramm.

A szokásos havi vizsgálatok mellett ekkor kerül sor a BSH-szűrésre és a 4. ultrahang szűrésre, amely során a babád fejlettségét, a magzatvíz mennyiségét és a méhlepény állapotát vizsgálják.
Már nagyon aktuális meglátogatni a választott kórház szülészeti osztályát, és megbeszélni a szülés részleteit a szülésznővel. Sokkal nyugodtabb leszel utána.
Hogy érzed magad a hónapban? Már korábban elkezdődött az ízületek tágulása, mely kellemetlen lehet. Nehezen kapsz levegőt, gyakran jársz pisilni. Feszül a hasad alsó része, sőt akár jósló fájások is lehetnek. Biztosan nagyon izgulsz már a kispapával együtt.
Ha hiányzik még valami a kelengyéből, nézz körül áruházunkban, ahonnan kényelmesen házhoz rendelheted a kiválasztott termékeket. Ha megadtad babád születési adatait, gyerekjáték lesz a hiányzó termékek megtalálása.

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr91692957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása