okt
21

A várandósság 3. hónapjában babád már olajbogyó nagyságú, most fejlődnek ki a szemei, mindkét szemhéja, ujjai, amelyekkel már mutogat is, orra, szája, füle. A 11. hétre gerincoszlopa kialakul, megjelennek tejfogkezdeményei. Agya a 12. hétre teljesen kifejlődik, így fokozottan figyelj érzéseidre, mert a pici már fájdalmat is tud érezni. Ekkor már izeg-mozog és szopizza ujját.

A havi szűrővizsgálat, a vérnyomásod és a súlyod ellenőrzése is fontos. A 11-12. hét aktuális szűrővizsgálata az 1. UH alkalmával a nyaki redő vizsgálata. Az önköltséges, úgynevezett integrált teszt 1. fázisa is ekkor aktuális.
Fizikailag mire számíthatsz a hónapban? Továbbra is kis émelygés, hányinger, esetleg hányás is délelőtt, esti gyomorégés, gyakori vizelési inger, aluszékonyság, fáradtság, érzékeny mellek, székrekedés. Lehet, hogy megkívánsz bizonyos ételeket. Émelygést csökkentheted azzal, ha olajos magvakat ropogtatsz vagy bababiskótát kóstolgatsz. Egyél többször keveset, és a székrekedés miatt sok gyümölcsöt.

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr721692933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása