jan
22

Babád egyre mozgékonyabb, aktívabb lesz. Öltöztetésénél ezt tartsd szem előtt! Kényelmes, könnyen szellőző ruhákba öltöztesd, mert így megkönnyítheted mozgása fejlődését. Ha olyan ruhákat választasz számára, melyek kényelmesek, puha anyagúak és könnyen nyúlnak, amikor mozgolódik, nincs rajta semmi, amibe esetleg belegabalyodhat, beleakadhat, szívesebben és többet fog mozogni, mert nincsenek gátolva mozdulatai.

 
Mindkét kezét előszeretettel használja a különböző tevékenységekben (megnyugodhatsz a kézpreferencia már eldöntött) nem szabad erőltetni semmit. Mindkét kezének szüksége van gyakorlásra. Ha a domináns kezéről átszoktatod a másikra, később problémái lehetnek majd a szem-kéz koordinációval, kézügyessége alacsonyabb szintű lesz, és ebből adódóan felléphetnek majd írásnehézségek is.
 
 
Megfigyelheted már az úgynevezett csipeszfogást (hüvelyk- és mutatóujja közé csippenti a dolgokat és így megemeli azokat) , ami nagy mérföldkő. Innentől kezd a manipulációja még gyorsabban fejlődni. Legnagyobb örömödre és a rokonság szórakoztatására elkezd tapsolni és integetni. Szeret a figyelem középpontjában lenni, ezért ne lepődj meg, ha azért hallatja a hangját, hogy figyelj rá.
 
Babácskád egyre önállóbbá válik, amit értésedre is ad. Etetésénél szívesen megfogja a kanalat, tapicskol a tányérban. Nyugodtan kipróbálhatod, mennyire tetszik neki, ha puha, pici falatokat teszel elé, amit az ínyével is el tud csócsálni. A kóstolgatás nem csak az ételek területén kerül előtérbe. Mindenféle anyagot, dolgot szívesen a szájába vesz. Félrenyelés, fulladás elkerülése érdekében ügyelj a környezetére és a testhelyzetére is.
 
Egyre érdekesebbé válnak Babádnak a plüssállatok is. Rámutat és követi szemével a kiválasztott játékot. Vásárlásnál viszont vigyázz, hogy jó anyagú, és jól összevarrt állatkát válassz. A pici és erős ujjak bármire képesek egy óvatlan pillanatban.
 
Beszédfejlődése érdekében reagálj minden tevékenységére. Így nem csak beszédét fejlesztheted, hanem az összefüggések megértésében is megkönnyítheted a dolgát. Könnyebb megérteni mindent, ha tudjuk mi az ok és okozat. Észreveheted azt is, hogy igyekszik szájmozgásodat, hangjaidat utánozni. Amennyit csak tudsz, kommunikálj Vele. Mindkettőtöknek jót fog tenni az "eszmecsere".
 
Rólad pár szót:
 
Egyre fáradtabb vagy, de az egészséges táplálkozást ekkor sem szabad elfelejtened a Babád és önmagad érdekében. A reggeli hajtás ellenére se feledkezz meg a reggeliről! Még most is szüksége van szervezetednek a sok zöldségre, gyümölcsre. Megkönnyítheted a dolgod, ha tartasz a hűtőben magadnak mindig egy kis felszeletelt rágcsálnivalót.
Ha mégis valami nasira vágysz, ropogtathatsz mandulát, mogyorót, aszalt gyümölcsökből és magokból készített mixet és persze joghurtot is ehetsz. A szénhidrátról se feledkezz meg, ami nagyon jó energiaforrás számodra. Helyezd előtérbe a teljes kiőrlésű lisztből készült termékeket.
 
Ne feledd a folyadékpótlást (főleg, ha még többször szopiztatsz), szükséged van a sok vízre. Gyümölcsleveknél érdemes megnézned a cukortartalmat is, mert a magas cukortartalom nem csak neked, senkinek se használ.

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr541692841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása