jan
28

Gyorsan elszaladt az idő. Úgy érezheted, még csak most született, és észbe kell kapnod, hogy már mekkorát nőtt és milyen sokat fejlődött. Ilyenkor már nagyon sok mindent tudnak a babák, és Te is csak ámulsz, hogy Gyermeked napról napra meglep valami újjal.

 
A lehető legtöbbet pakol, akár az alsó polcokról és fiókokból is. Ezzel a nagy pakolással gyakorolja leginkább a finommozgásokat, amit később máshol is tud majd kamatoztatni.
Nevezz ki egy könnyen nyitható alsó fiókot a konyhában vagy a szobában, ahol csupa érdekes és veszélytelen „élet dolgai” vannak. Ez lehet a „titkos fiók”, ami mindig rejt valami izgalmasat. Babádat bizonyára érdekelni fogja, hogy ma is ugyanazok a dolgok vannak-e benne, mint tegnap. Egy vonalzó, egy fényképalbum, egy műanyag tányér, egy zokni stb. Belecsempészhetsz valami új apróságot is, biztosan észre fogja venni és örülni fog neki. Az is izgalmas játék lehet, hogy valami teljesen oda nem illő dolog van valamelyik fiókjában. Például Luca baba vagy a tűzoltó autó bebújt a szennyes kosárba vagy a könyvei mögé… hosszan keresitek (főleg Ő), hogy hova bújt már megint, végül aztán, mindenki legnagyobb örömére, megtalálja.
 
Javaslom, hogy mindig pakoltasd is vissza vele a fiókokat (kis segítséggel egyedül), hiszen „csak akkor tudja legközelebb is kipakolni”. Így taníthatod a rendrakásra is, ami nagy segítség lesz számodra később, és neki sem válik hátrányára.
 
Ebben a korszakban azt is megfigyelheted, hogy nagyon rövid ideig köti le Babád figyelmét bármi. Ennek az az oka, hogy minden érdekes számára, és így mindent csak kicsit vesz szemügyre. De neki ez a kicsi nagyon is sok!
 
Amire viszont még elég sokat kell várnod, hogy megtanulja, az az étkezési szabályok elsajátítása. Ez persze nem is baj, mert ez egy elég hosszú tanulási folyamat és bizony elég sok idő szükséges hozzá. De nem kell aggódnod, szépen lassan ebbe is bele fogtok jönni (és elhiheted, az az idő is hamar el fog szaladni).
 
Önállósága egyre jobban kibontakozik minden területen, az étkezések alkalmával is. Bizony elnézőnek kell lenned, mert szeret kísérletezni az ételekkel is. Így megtanulhatja a különböző halmazállapotokat és az ételek tulajdonságait is. Legyél kicsit elnézőbb és hagyd kísérletezni, mert ezzel is csak a fejlődését segíted.
 
Babácskád önállóságát egyre többet gyakorolja, és ez megjelenik a beszédében is. Elkezdi sűrűbben használni azt, hogy „nem”. Bármit mondhatsz, kérhetsz Tőle, csak azt hajtogatja, hogy „nem”. Legyél türelemmel, most próbálgatja akaratának határait, aztán később úgy hozzászokik, hogy szinte mindenre azonnal rávágja, majd helyesbít. Ahogy egyre érettebb lesz viselkedése is együttműködővé válik majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr441710179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása