feb
16

Babácskád egyre függetlenebb szeretne lenni. Egyre több célt tűz ki maga elé, amivel sikereket ér el, és olykor kudarcokat is vall. Elégedettsége határtalan, ha sikerül valami, és frusztráltsága is, ha kudarc éri. Ilyenkor fontos, hogy legyél mellette és bíztasd. Így tanulhatja meg, hogy ha elsőre valami nem sikerül, kicsi gyakorlással egyre jobban fog majd menni. Segíthetsz, hogy ne érje annyi kudarc, ha olyan játékokat és feladatokat adsz Neki, amivel biztos meg tud birkózni. De ne feledd, ahhoz, hogy személyisége megfelelő módon fejlődjön, meg kell tanulnia a kudarcot elviselni és feldolgozni.

 

Önállósága és függetlensége az öltözködés terén is megjelenik (sapka, zokni levétel). Hagyd itt is nyugodtan próbálkozni, és ahol tényleg szükséges, segíts. A nagy függetlenség azt is magával hozza, hogy egyre nehezebb dolgod lesz az öltöztetésnél is.

Annyira mozgékony mostanság Babád, hogy nincs könnyű dolgod. Próbálj a lehető leggyorsabb lenni, és tereld el a figyelmét, beszéljétek meg, hogy öltözés után mit fogtok csinálni, és miben tud majd segíteni Neked. Ha elég gyors vagy, és sikerül a figyelemelterelés is, könnyebben túlestek rajta mindketten.

 

Önállósága mellett elkezdhet bizonyos szokásokhoz, rítusokhoz ragaszkodni. Ennek oka, hogy növekvő függetlensége mellett még az irántad érzett kötődés is erős még Benne. Még nem nagyon tudja, hogy mit is szeretne valójában, így a megszokott rítusok során merít erőt és biztonságot, és persze Belőled, amikor szükségét érzi. Szóval akármennyire is idegesítő Babád viselkedése, próbálj nyugodt maradni, és tarts ki! Ennek az időszaknak is vége lesz, és még hiányolni is fogod, mert annyi sok vicces, kedves perceket éltek meg mostanában…

 

Eljátszhatsz a gondolattal, hogy a rácsos kiságy helyett átszoktatod a nagyobb Manóknak való ágyacskába. Ezzel sem lesz könnyű dolgod. Erőltetni viszont nem szabad. Tedd csábítóvá számára az új helyet (képek az ágy fölött, plüssállatok, színes ágyneműhuzat). Nem lesz ritka az sem, hogy az éjszaka közepén jelenik meg Babád Nálatok. Ebben az is közrejátszhat, hogy fél az egyedülléttől, és persze fantáziája hozzásegíti, hogy mindenféle félelmetes dolgot lát az ágya alatt, a szekrényben. Ilyenkor, ha nem akarod, nem kell engedned, hogy Veletek aludjon. Kergesd el a szörnyeket, kapcsolj Neki kislámpát és (újra) lefektetés után nyugtasd meg, hogy ott vagytok a lakásban, nem kell félnie, ha szüksége van Rátok, megtalál Benneteket. Fontos, hogy tudja, bízhat Benned, és komolyan veszed félelmeit, figyelsz, vigyázol Rá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr861763549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása