már
16

Manódat szinte le sem lehet lőni. Az elképzelhetőnél is mozgékonyabb, tevékenyebb. Olyan, mint egy energiabomba. Csak győzd Te is tartani Vele a lépést.

 

A „hatalmi harcokkal” még mindig küzdened kell. Ne feledd, fontos a szabályok tisztázása és egyértelművé tétele. Ha egyszer mondtál valamit, annak úgy is kell lennie. Ragaszkodj hozzájuk, mert így lehetsz csak következetes, és így Babád is könnyebben beletanul, beilleszkedik az elvárásokba, normákba.

 

Segítési vágyát szolgálatodba állíthatod. Nagyon szeretnek mindent hozni-vinni, ami Neked jól jöhet. Nem kell mindenért Neked szaladni öltözésnél, söprögetésnél, fürdésnél, pakolásnál. Mivel beszédkészsége és -értése is egyre fejlettebb, már az összetettebb kéréseket is megérti, és szívesen végrehajtja.

 

Kényes kérdés a tévézés. Akkor, ha csak rövid ideig, és a korának megfelelő műsort, mesét néz, nincs vele semmi gond. Arra viszont érdemes figyelni, hogy ne váljon napi rutinná a TV, illetve az is fontos, hogy mivel a Kicsi agya mindet elraktároz, még olyat is, amire látszólag nem is figyel, semmiképpen ne menjen a TV reklám vagy a híradó a háttérben, alapzajként. Meg kell említeni, hogy a tévé hatására (ha mindennapos és sokáig folytatott tevékenység) lassulhat a nyelvi fejlődés, koncentrációs problémákat okozhat a későbbiekben, és az elhízás is sokkal valószínűbb iskolás korában, mert a mozgásszegény életvitelt helyezi előtérbe. Ez korai aggodalomnak tűnhet, de itt az ideje a helyes szokások kialakításának!

 

Törődj magaddal is! Elég kimerítő nap mint nap helyt állni anya, háziasszony, feleség és esetleg dolgozó nőként. Szentelj magadnak egy fél vagy akár egy teljes órát, mikor feltöltődhetsz és energiát gyűjthetsz az újrakezdéshez. Ha már úgy érzed, minden a gyerkőcöd körül forog, és kezdesz kicsit besokallni, szervezz egy gyerek nélküli estét magatoknak, vagy találkozz barátnőiddel. Ilyenkor gyorsan mesélj el mindent, hogy mit, hogyan csinál és tereld a beszélgetést afelé a témák felé, melyek Téged érdekelnek. Vicces lesz észrevenni, hogy az este végére már nagyon fog hiányozni Kismanód.

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr281844898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása