már
16

Lassan három éves lesz Csemetéd. Ilyenkor könnyen abba a hibába eshetsz (mint mindenki), hogy egyre többet vársz el Gyermekedtől. Pedig ebben az időben még nem tud annyit teljesíteni, és olyan szinten, mint ahogy ezt gondolod. Érzelmi és szociális fejlődése még sokáig el fog húzódni, szóval ne siettesd.

 

Egyre többet játszik Csemetéd egyedül, aktívan. Ez idő alatt Te unatkozhatsz, mert már hozzászoktál az állandó közös játékhoz. Próbáld kihasználni az időt, és töltődj fel. Ha mégis együtt játszotok, nem biztos, hogy Te is olyan jól érzed magad a játék során, mint Ő. Sokat változott a játéka az elmúlt időszakban. Ezzel nincs is semmi gond. Itt az ideje, hogy keressetek valami más tevékenységet, amiben mindketten jól érezhetitek magatokat.

 

Egyre nagyobb Gyerkőcöddel kezd minden bonyolultabb lenni. Már nem ültetheted be a bevásárlókocsiba, mert Ő is szeretne végignézni, megvizsgálni mindent. Egyre többször hallhatod majd a kijelentést, hogy „Én is szeretnék (akarok) olyat!”. Ezekben a helyzetekben bizony nehéz dolgod lehet, de nem kell félni a „nem”-től. Koncentrálj arra, amiért mentetek, és ne engedj a követelésnek, könyörgésnek, ha nem akarsz. Zökkentsd ki azzal, hogy eltereled a figyelmét!

 

Mivel már az időérzéke is egyre kifinomultabb, észreveszi, hogy miután Őt lefektetted, Ti még fent maradtok. Ilyenkor számíthatsz rá, hogy megpróbálja a lehető legjobban elhúzni a lefekvést. Ilyenkor emlékeztetheted nyugodtan az esti megszokott rutinjaitokra. Legyél türelmes, nyugodt, de határozott.

 

Már nem csak a pillanatnak él, emlékszik még arra is, hogy mit csinált tegnap. Ez jellemző rajzaira is. Emlékszik rajzaira, és büszke arra, amit alkotott. Válasszátok ki a kedvenceket rajzaiból, és csináljatok belőle egy összefűzött albumot.

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr681844918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása