már
16

 

Gyerkőcöd eddigi képességei lenyűgöznek még most is, hát még az újak. Ennek az évnek a jellemzője, hogy Babád barátságos és tiszta energia. Ebben a korban még a zárkózottabb gyerkőcök is jobban megnyílnak és barátkozósabbá válnak. Már mindenkinek a társaságát élvezik (nagyszülőktől a kisebbekig).

Önállósága is egyre jobban fejlődik. Ez öltözködés terén is megmutatkozik.

 

Ezzel az újabb szülinappal biztos, hogy gazdagodtok megint jó pár játékkal. Itt az ideje, hogy szortírozz kicsit. Valószínűleg könnyebb dolgod lesz, ha akkor teszed ezt, amikor nincs ott melletted. Lehetséges, hogy túlságosan féltené megszokott (most már régóta nem használt) játékait. A kevesebb játék Neked is könnyebbséget jelent. Nem lesz annyi játék szerteszét. Így legalább Gyerkőcöd is könnyebben tud majd választani, nem esik a bőség zavarába a sok játéktól. Ha túl sok a játéka, mindennel csak rövid ideig játszik, nehezebb fenntartani az érdeklődését hosszabb ideig, ami a későbbiekben igen fontos lesz.

 

Előfordulhat, hogy Gyermeked egyre többet panaszkodik. Ez elég idegesítő tud lenni, de próbálj megértő lenni. A panaszkodással is a véleményét fejezi ki. Bizony Neked is érdemes bocsánatot kérned Tőle, ha kicsit ingerültebb, türelmetlenebb vagy Vele. Így is megtanulja, hogy jobb a lelkiismeretének, ha bocsánatot kér, amikor valamit nem tesz helyesen. Azzal, hogy bocsánatot kérsz, nem veszítesz a tekintélyedből, sőt, így még inkább hiteles leszel Számára.

 

Töltsd fel a gyógyszeres dobozod fertőtlenítővel és kötszerrel. Még gyakoriabbak lehetnek a sérülések, horzsolások. A gyógypuszit és ölelgetést soha ne felejtsd el! A mintás sebtapasz is segítségedre lehet, bár az is előfordulhat, hogy minden apróság miatt bekötteti majd különböző testrészeit. De egy próbát megér.

 

A betegséget már előre láthatod Gyerkőcödön. Ilyenkor próbálj még türelmesebb lenni. Előfordulhat, hogy nagyon igényelni fogja a társaságod. Ha teheted, legyél Vele minél többet. Itass Vele sok folyadékot! Amíg nem látod Rajta, hogy tényleg nagy a baj, nem kell rögtön az orvoshoz szaladni. A köhögést köptetővel jól tudod csillapítani. Az orrszívást pedig ne hanyagold. Nem lenne jó egyiktöknek sem egy arcüreggyulladás. 

 

A reggeliről ne feledkezzetek meg, nagyon fontos. A reggeliből energiát szerezhettek, serkenti az agyműködést. Ha esetleg még sincs annyi időtök, néha megteszi egy bögre tej vagy kakaó és egy banán. Gyors és tápláló. De igyekezzetek megfelelően tápláló reggelit enni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr661844958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása