már
16

 

Gyermeked ebben a korszakban is sokat tanul környezetétől és Tőled. Elgondolkodhatsz azon, hogy megtanítod késsel-villával enni, úszni és a háziállatok gondozásában segíteni.

 

Ha azt szeretnéd, hogy úgy viselkedjen, ahogy Te szeretnéd, jobban teszed, ha dicséred. Ez a pozitív hatás ugyanis jobban elmélyül, mint a negatívumok kiemelése vagy a büntetés. Ösztönösen imponálni szeretne Neked és a környezetének.

 

Próbáld rászoktatni arra, hogy pakoljon el maga után. Mindkettőtöknek jobb lesz, ha ezt elsajátítja. Neked sem kell annyit pakolnod (lakásotok nem lesz csatatér), és Neki is könnyebb lesz a későbbiekben az élete. Szépen, lassan építsd be a napirendetekbe a közös rendrakást, takarítást. Így könnyebb lesz megszoknia, hogy pakolnia is kell.

 

Mondanivalójára tényleg figyelj oda, és próbáld megérteni az Ő szemszögéből nézve is, amit mesél. Ez lesz az alapja annak, hogy a kamaszkorban is bátran és nyíltan megbeszélhettek majd mindent. Megtanulja, hogy figyelsz Rá, fontosnak tartod gondolatait. Így szívesen nyit majd Feléd később is.

 

Előfordulhat, hogy azt veszed észre, nem igényli már szeretgetésedet, elhúzódik a puszik és az ölelések elől. Ezzel nincs semmi gond. Ugyanolyan fontos vagy Számára, csak már nem az a Pici Gombóc, aki volt. Ehhez Neked is hozzá kell szoknod. Keressetek olyan programokat, melyben együtt tudtok lenni, és jól érzitek magatokat mindketten. Pl.: társasjáték, séta, fürdés és beszélgetés. A lényeg, hogy figyelj Rá. Ez nagyon jól és erősen összekovácsol majd Benneteket a következő évekre is.

 

Mivel Gyermeked nagyon kreatív, nem látszol ki a sok papír mögül. Ezeket nyugodtan elteheted, később visszaidézi mindkettőtök számára a szép emlékeket. Ha nem szeretnéd az összeset megtartani, szortírozz nyugodtan, és csak a legjobbakat tartsd meg. Ha olyan helyre rakod ki, ahol Ő is láthatja, büszke lesz magára és művére. Egyre többször halmoz majd el ilyen meglepetésekkel, mert látja, hogy fontos Neked és becsben tartod rajzait. Később bekerülhetnek a csak Neki kinevezett mappába, ahol eddig is gyűjtögetted műveit.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr541844962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása