ápr
29

 

Elég nehéz dolgod van az egyre függetlenebb Gyerkőcöddel. Nehéz eldönteni, hogy mikor és hogyan kellene közbelépni. Amikor már nem bírod tovább, nyugodtan mondd azt, hogy „nem”. Meg kell tanulnia a határokat, és azok betartását.

 

Az ilyen korú gyereknek még fontosak a szabályok és a megszokott napirend, mert ezzel is segítheted biztonságérzetét. Ha mégis eltértek a megszokott napirendtől, előre szólj Neki, hogy fel tudjon készülni rá, na meg persze Te is. Ha nem éri váratlanul a változás, nem kell akkora mértékű hisztire számítanod.

 

Ha minél többet szeretnél megtudni arról az időről is, amit nem Veled töltött el, elég körülményesen kell megfogalmaznod a kérdéseidet. De lehet, hogy ekkor sem lesz annyira közlékeny. Ez nem baj. Szépen lassan el fog mesélni mindent. Lehet, hogy egyszer csak magától belekezd a mesélésbe. Ilyenkor figyelj rá, mert ez is meghatározza a későbbi beszélgetéseiteket. Ha ilyenkor azt érzi, hogy fontos Számodra mondanivalója, és figyelsz Rá, később is bizalommal és őszintén fog Hozzád fordulni.

 

Figyeljetek az egészséges életmódra és a táplálkozásra. Ennek a megtanítása úgy megy a legkönnyebben, ha Tőled látja, mit, hogyan kell tenni azért, hogy egészséges maradjon. Érdemes ilyenkor megismertetni Vele új ízeket. Ekkor már tökéletesen ki tudja fejezni, mi az, ami ízlik Neki, és mi az, ami nem. Legyél nyugodtan kreatív a konyhában is, ismerkedjetek más kultúrák ízeivel, újdonságokkal.

 

Az ételek elkészítésében nyugodtan segítségül hívhatod Gyermekedet is. Így még könnyebb „belenevelni” az egészséges életmódot, és még jól is szórakozhatok.

 

Ha már nagyon régen mozdultál ki Apával vagy a barátokkal, akkor hívd fel őket, és szervezz meg egy találkozót. Ha van olyan tevékenység, amit szerettél régen, de egy ideje már le kellett mondanod róla, akkor vágj bele nyugodtan újra (legyen szó akár kocogásról, akár olvasásról). Ahhoz, hogy élvezd az életet a gyerekkel, először Neked is jól kell érezned magad, és fel kell kicsit töltődnöd. Így könnyebb és nyugodtabb lesz mindkettőtök élete.

 

A zenei neveléshez az is hozzá tartozik, hogy az életkorának megfelelő, fejlesztő zenét halljon Csemetéd. Legyen szó akár otthoni vagy autóban történő zenehallgatásról. Te is jól érezheted magad a kocsiban úgy, hogy a Te kedvenc zenéd szól. Ezzel is csiszolgathatod Gyermeked alakulóban lévő ízlését. Több irányzattal ismertetheted így meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr361961643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása