ápr
29

Úgy érezheted, hogy Gyermeked közelgő szülinapjával egyre érettebbé válik. Ne lepődj meg, ha ez nem így van, majd kialakul. Mivel nagy a nyüzsgés Gyermeked körül, és ezt érzi Ő is, lehetséges, hogy egy kis visszaesést figyelhetsz meg Nála. Adj Neki egy kis időt, és szépen lassan minden visszatér a megszokott kerékvágásba.

 

Egyre többet szöszmötöl, ami Rád nézve nem a legtakarékosabb az idő szempontjából. Inkább ezt is próbáld beépíteni napirendetekbe, így nem okoz majd akkora gondot. Mérd fel, hogy mi, mennyi ideid tart (pl. bevásárlás együtt). Megpróbálkozhatsz felkelteni benne a versenyszellemet pl. az öltözködésnél. Így gyorsabban haladhattok.

 

Ideje kicsit szortíroznod a ruhái között. Gyermeked ebben a korban nagyon gyorsan nő, és azt veszed észre, hogy már megint nem fértek el a szekrényekben, fiókokban. A kinőtt ruhákat elajándékozhatjátok, így még örömet is szerezhetsz valakinek. Így persze Neked is könnyebb lesz, mert egyszerűbb választani a kevesebb ruhákból.

 

Gyermekednek még most is nagyon fontos a pozitív megerősítés bizonyos tevékenységek után. Ezzel növelheted önbizalmát, és önállóságát is fejleszted vele. Próbáld ezt nem csak szavakban kifejezni. Meg kell tanulnia, hogy nem csak a kimondott szavaknak lehet örülni, hanem egy érintésnek, pillantásnak is. Figyeld meg, mit szól hozzá, ha egy elvégzett tevékenység után megöleled, kacsintasz Rá vagy pacsiztok egyet.

 

Most kezd igazán nehéz kérdés lenni a TV nézés. Az óviból óhatatlanul is hazaviszi azokat a dolgokat, amiktől Te szeretnéd megóvni. Persze Nektek is nagyon oda kell figyelni. Úgy tűnhet, hogy nem is figyel, de másnap megkérdezheti, hogy mi az a gyilkosság pl. Ezek az erőszakos dolgok sokszor félelmeket válthatnak ki benne. Próbáljátok úgy időzíteni azokat a műsorokat, amik Benneteket érdekelneszük, hogy ne zavarják meg biztonságérzetét. Ha mégis felmerülnek ilyen kérdések, válaszolj rájuk őszintén, és a lehető legjobban nyugtasd meg. Figyelj rá, hogy csak annyira menj bele a magyarázatba, amennyire Őt érdekli az adott téma.

 

Ha szereted a teát, Gyermeked is meg fogja kedvelni Melletted. Neki is tökéletes ital, ha megfelelő minőségűt választasz (koffeinmentes, teinmentes vagy gyógynövényes). Sem a fekete, sem a zöld tea nem megfelelő! Tiszta gyümölcsteát és vörös teát, valamint nagyon enyhe gyógynövényes teát adhatsz neki, akár pici mézzel ízesítve. Széles a választási lehetőségek skálája. Figyelj mindenre Gyermeked érdekében.

 

Rokonok és barátok szülinapjára készítsetek valami egyszerű, egyedi dolgot együtt. Legyél kreatív! Ez az ajándék még értékesebb lesz majd a megajándékozott számára.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr291961649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása