ápr
29

Gyermeked kifejezetten tehetséges. A társadalmi szokásokat viszont még mindig „csak” tanulgatja, ízlelgeti. Gyakori Nála a dacosság és az indokolatlan hazugságok. Nem kell kétségbe esned, egy jó beszélgetéssel sok mindent meg tudsz oldani.

 

Elég megdöbbentő és ijesztő tud lenni, mikor Csemetéd (,akit már nagynak és okosnak gondolsz) megpróbál megütni Téged. Ennek az önkontroll hiánya az oka. Nem kell túlreagálnod, de legyél határozott és egyértelmű, mikor tudatod Vele, hogy ez bizony nem helyes viselkedés, és nem szabad így viselkedni, mert ezzel fájdalmat okoz Neked vagy másnak.

 

Ha a játszótéren is előfordulnak hasonló esetek, akkor is közbe kell lépned. Persze nagyon nehéz kitalálni, hogy mikor is jött el a megfelelő alkalom a közbeavatkozáshoz. Ezekkel a konfliktusokkal is személyisége és önbizalma fejlődik. De nem szabad hagyni, hogy állandósuljon. Próbáljon meg saját erejéből megegyezni játszótársaival, megtalálni a helyes utat.

 

Egyre többet és gyakrabban veheted észre, hogy az eddig aranyosnak vélt hülyéskedése kezd az agyadra menni. Képes mindenből viccet csinálni, és úgy tűnhet, hogy nem unja meg soha. Ebben az időszakban szinte mindent viccesnek találnak, ami nevetőgörcsökben nyilvánul meg.

 

Próbálj szelektálni. Nagyon nehéz, de próbálj nem foglalkozni ezekkel a dolgaival. Ami viszont elviselhetetlen Számodra vagy ténylegesen veszélyes, állítsd le! A többit meg majd abbahagyja, ha látja, hogy nem ér el vele semmit Nálad. Ilyenkor jó jutalmazás lehet a figyelmed. Amikor a nemkívánt viselkedést űzi, nem figyelsz Rá, de mikor az elvárásaidat jól teljesíti a magatartás terén, megjutalmazod a száz százalékos figyelmeddel. Hidd el, idővel kinövi ezt a viselkedést is.

 

Ha művészi hajlamát szeretnéd fejlesztgetni, tartsd az alsó polcokon a papírt, ceruzát, zsírkrétát, filctollat. Szívesen nyúl majd hozzájuk, és élvezni fogja, hogy felügyelet nélkül tevékenykedhet. Az olló használatát meg kell tanítanod, és felügyelet nélkül ne hagyd, hogy használja, amíg nem használja teljes biztonsággal. Addig nagyon figyelj, hogy ne találja meg sehol, tartsd biztos helyen.

 

Nincs könnyű dolgod még mindig. Ilyenkor Csemetéd mindennek tudni szeretné az okát. Ez sok miért-kérdéssel jár. Sokat kell magyaráznod. Ekkor érdemes még jobban lefektetned a biztonsági szabályokat. Ezeket ismételjétek és erősítsétek meg a lehető legtöbbször. Neked is jó példát kell mutatnod, mert Téged figyel és utánoz.

 

Előfordulhat, hogy Ő is vágyik egy kis magányra. Ne tapadj rá! Amikor úgy érzi, meg fog keresni és mindent elmesél, amire kíváncsi vagy. Adj Neki is időt, hogy fel tudja dolgozni a napi eseményeket, elvárásokat. Amikor pedig a társaságodra vágyik, figyelj Rá teljesen. Ilyenkor várhat az a házimunka is. Az együtt töltött idő ajándék mindkettőtöknek!

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr571961653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása