ápr
29

Hidd el, Csemetédnél még mindig Te vagy a legfontosabb, de néha félre kell egy kicsit állnod. Ekkor kezd kialakulni a baráti kapcsolatokban a „legjobb barát” titulus.

Ilyenkor gyakrabban előfordulhat, hogy elhúzódik Tőled, mikor puszilgatnád, szeretgetnéd. Ebbe is bele kell törődnöd (sajnos), ekkor kezdenek el távolságot tartani a szülőkkel szemben.

 

Már tudatában van annak is, hogy Neked mennyire fáj, mikor elhúzódik Tőled, lehet, hogy ezzel szeretne büntetni valamiért, amit nem engedtél meg neki, nem szenteltél Neki annyi figyelmet, amennyit szeretett volna. Valószínűleg ezt már Ő is megtapasztalta a baráti kapcsolataiban. Neki sem volt jó érzés. De az is meghúzódhat a háttérben, hogy nem a baráti előtt szeretné kimutatni, hogy mennyire szeret és vágyik a közelségedre, öleléseidre, mivel Ő már „nagy”.

 

Egyre nyugodtabb napokra számíthatsz. Sokkal jobban képes már kontrollálni magát Csemetéd, így lassan, nagyon lassan, de biztosan búcsút vehettek a hisztiktől. Megtanulja, hogy másképp is le tudja vezetni indulatait, és ez így sokkal jobb mindenkinek. Esetleg kipróbálhatod Te is Csemetéd módszereit, ha úgy érzed, nem bírod tovább cérnával. Lehet, hogy Neked is beválik, ha ugrálsz vagy szaladgálsz kicsit.

 

Szülőnek lenni nagy öröm, amikor minden rendben megy és mindenki jól érzi magát. Na de mi van akkor, mikor ez nem így van? Mi van, ha fel kell emelned a hangod a helyes viselkedés eléréséhez? Mi van, ha büntetned kell Csemetédet, akinél egyre jobban kezd kirobbanni a szunnyadó vulkán? SEMMI. Semmi sincs ilyenkor. Kiválasztottad az általad helyesnek vélt nevelési formát. Eldöntötted, hogy milyen módon szabályozod Gyermeked. Ezzel már öt évesen Ő is tisztában van. Tudja, hogy viselkedése mit von maga után. Ha már nem jutsz semmire az eddigi módszerrel, próbálj másképp fogalmazni a megszokott mondatok helyett. Pl.: „Ha megebédeltél, alvás előtt még ehetsz egy sütit, ha annyira szeretnél. / Igen, nézheted kicsit a tévét, csak előtte, légyszí, pakolj össze, hogy ne fürdés előtt kelljen.”

 

Nem könnyű helyt állni a munkahelyen, otthon és még Gyermekedre is száz százalékosan figyelni. Megérdemled a pihenést, és ezt mindenkinek meg kell értenie. Jobb lesz a család minden tagjának, ha jól érzitek magatokat, és tudtok egymásra figyelni. Ehhez viszont Neked is pihenni kell. Ha az anya boldog, az egész család rendben van! A Gyermeked megérzi a benned lévő nyugalmat és harmóniát, a Párodnak pedig éppen egy ilyen nőre van szüksége!

 

Már eleget próbálkoztatok a rendre szoktatással. Itt az ideje, hogy a gyakorlatban is aktívan használja Csemetéd. A szobáját, játékait nyugodtan bízd Rá. Tartsa rendben úgy, hogy mindig megtalálja azt, amit keres. Nyugodtan ágyazhat, kiviheti a szennyesét, lehúzhatja az ágyneműjét stb. Vezessétek be, hogy minden este össze kell pakolni a szobában. Ezzel saját dolgaidat is megkönnyíted, és Gyermekedet is a rendre neveled.

 

Csemetéd még most is szívesen halmoz el nap mint nap alkotásaival. A kedvenceket rakd el a Számára kijelölt mappába, a többit meg elajándékozhatjátok a nagyszülőknek, rokonoknak (ha nem szeretnéd kidobni). Ha mégis úgy döntesz, hogy kidobod néhány rajzát, ezt úgy tedd, hogy ne lássa, és ne is találja meg másnap rajzait a szemetesben. Nem esne jól ez lelkecskéjének. Viszont soha ne dobj ki olyat, ami Ő különösen szeret, és keresni fog művei között.

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr721961658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása