ápr
29

Csemetéd képzelete ebben az időszakban szinte szárnyal. Szívesen játszik szerepjátékokat, melyeknek Te vagy a közönsége. Másfelől arra is készülj, hogy bombázni fog a „hogyan működik”, „miért” kérdésekkel, és ezekre a Számára is megfelelő választ kell adnod. Amikor már majd megtanul olvasni, fantáziájának semmi nem szabhat határt.

 

Közös játékaitokba már bevezethetitek a tárasjátékokat is. Már megérti a szabályokat és a versenyszellem is dolgozik Benne. Nagyon kreatív, mindenféle használati tárgyat belevon játékába. A törölköző lehet köpönyeg, a köntös lehet királyi ruha, a takaró az asztalra terítve pedig lovagi vár. Ezekben a játékaiban se korlátozd. Már elég nagy ahhoz, hogy tudja, játék után (vagy este) össze kell pakolnia. Másnap újra fel tudja majd építeni. Persze abból sincs semmi gond, ha egy-két napig nem bontjátok le, ha olyan helyen van, ahol nem zavar senkit. Koncentrálóképessége egyre növekszik, így gyakrabban előfordul, hogy megkezdett játékait folytatni szeretné másnap is. Jelöljetek ki a lakásban egy olyan helyet, ahol ezt megteheti (pl: szerepjátékos vár takaróból, lego-város építése, kirakó).

 

Még most is tart a hatalmi harcok ideje. Szeretne irányítani és küzd is ezért. Ha engeded, hogy belemenjen, szembe fog szállni Veled, és ez csak további konfliktusokhoz vezet. Már tökéletesen tisztában van azzal, hogy mi az, amivel biztos ki tud hozni a béketűrésből, és bármire képes azért, hogy magánál érezze a hatalmat.

 

Hatéves Csemetéd még teljesen kitölti életedet. Úgy érezheted, hogy megint (vagy még mindig) háttérbe vagy szorulva saját magaddal szemben. Gondolkozz el azon, mi az, amit nagyon szeretnél már csinálni és soha nincs rá időd. Eljött az ideje, hogy most szakíts rá időt! Foglalkozz magaddal, mert így lesz jó mindannyiótoknak. Így tudsz türelmes és jókedvű maradni Gyermekeddel, aki pillanatok alatt megnőtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr401961665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása