okt
21

 A várandósság 4. hónapjában babád már 10-16 cm nagyságú. Külső nemi szervei már jól látszanak, így ha tudni szeretnéd a nemét, ekkor már orvosod nagy valószínűséggel meg tudja állapítani. Ha meglepetést szeretnél, inkább szólj neki előre!

Babád már tud nagyokat rúgni, ha elég érzékeny vagy, és nagyon figyelsz, akkor már érezhetsz magzatmozgást, ami az egyik legcsodásabb érzés a világon! Többedszer szülő mamák előnyben.
A havi szűrővizsgálat, a vérnyomásod és a súlyod ellenőrzése ebben a hónapban is fontos. Ha a 11-12. héten nem csináltattál nyaki redő vizsgálatot, akkor azt a 13. héten még megteheted! A 16. hét aktuális szűrővizsgálata az AFP-szűrés és a Hepatitis B szűrés. Az önköltséges, úgynevezett integrált teszt 2. fázisa is ekkor aktuális.
Az ultrahang képen látni fogod, hogy babád bőre szinte átlátszó, nagyon vékony. Bőre színe pirosas, erei látszanak. Ez normális.
Fizikailag mire számíthatsz a hónapban? Már biztosan jobban leszel, elmúlnak a rosszullétek és talán már nem is vagy olyan fáradt…, de lelkileg nagyon bizonytalan, érzékeny is lehetsz. Ez is el fog múlni.
Mivel a babád már érez ízeket, egyél változatosan. Fejlődése szempontjából fontos vasat és folsavat fogyassz minél többet!
Keresd fel védőnődet, ha eddig még nem tetted meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr151692940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása