már
16

 

Babád önállósága már néha riasztó is lehet Számodra. Elcsodálkozol, hogy hová lett védtelen, segítségedet igénylő pici Babád. Azért még most is jó, ha odafigyelsz a részletekre (alapos kéz- és fogmosás). Játékába is úgy bele tud merülni, hogy még azt sem hallja, ha szólsz Neki. Ha nagyon gyorsan akarod kirángatni a megkezdett játéktevékenységből, kellemetlen perceket kell átélnetek. Jobb ha, előre szólsz Neki, mikor, mit fogtok csinálni, pl. még egy mesét válassz, azt elolvassuk és utána megyünk enni.

 

Egyre többet megy látogatóba a Nagyiékhoz, aminek esetleg ottalvás is lehet a vége. Amiatt nem kell aggódnod, hogy megzavarja kialakított szabályrendszerét, vagy hogy a Nagyiék engedékenyebbek, azt is megengedik, amit Te nem. A gyerekek, így a Te Gyerkőcöd is, tökéletesen fel tudja mérni, hogy kinél, mi az elfogadott, és mit lehet büntetlenül megtenni. Amikor viszont megjegyzi, hogy „Ezt a Nagyiéknál lehet csinálni!”, nyugodtan mondd Neki, hogy „Igen, ott lehet, de itthon nem!” Megérti és elfogadja az érvelésedet.

 

Élvezd nagy segítőkészségét. Nagyon szeretne segíteni Neked mindenben. Nyugodtan bízz rá olyan feladatokat, amikkel meg tud birkózni. Ezzel a viselkedésével is Neked szeretne imponálni.

 

Ebben az időszakban már előjöhet a doktoros játék is. Nem kell megijedned, ez még nem szexuális jellegű játék. A háttérben a kíváncsiság bújik meg. Ebben az időszakban értik meg a gyerekek véglegesen, hogy mi is a különbség a fiúk és a lányok között. A legjobb, amit tehetsz az, hogy szépen nyugodtan „helyre” teszed a próbálkozó Manódat, és eltereled a figyelmét. Legyél tárgyilagos, így a későbbi, valódi szexualitás megjelenésekor megfelelő viselkedést várhatsz Tőle.

 

Mindig legyen kéznél egy füzet, hogy össze tudd írni Manód aranyköpéseit. Később nagyon vicces pillanatokat tudsz majd ezzel okozni Magadnak és a Rokonságodnak is.

 

Most ismerheted meg igazán, hogy hogyan viszonyul Manód a különböző feladatokhoz. Próbálkozz nyugodtan! Érdekesnek fogja találni az újdonságokat. Találj ki új játékokat, melyek fejlesztik ügyességét, így egyre jobban megismerheted személyiségét.

 

Kedvenc vagy nagyon jól sikerült alkotásait gyűjtögetheted egy mappába, ami csak ennek van szentelve. Ezzel a mappával végigkísérheted egész gyermekkorát. Jó lesz ezt is visszanézni majd tíz év múlva. Sok szép emlék, melyek mosolyt csalnak majd az arcodra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr861844928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása