okt
21

A 37. héten babád hossza kb. 46,5 cm, súlya pedig 3000 gramm. A kicsi feje már a medenceüregben van, így a lábacskái jobban elférnek és könnyebben növekednek. Babád belső szervei (már a tüdő is) megérett a világra jövetelhez. Haja növekszik, kb. 2-3 cm-es. A 40. hét végére babád hossza már kb. 50 cm, súlya pedig átlagosan 3400 gramm.

Az eddigi megszokott vizsgálatok mostantól gyakoribbak lesznek, és kiegészülnek az NST vizsgálattal, ami a baba szívhangját vizsgálja a mama nyugalmi állapotában. Sokszor előfordul, hogy éppen nem abban az időszakban szeretne ficánkolni babád, amikor a vizsgálat folyik, az elfogyasztott szendvics, üdítő, esetleg csoki ellenére sem, de egyébként otthon nagyon aktív, akkor biztosan semmi baja, de ezt az orvosod is meg kell, hogy erősítse. Ilyenkor szoktak áramlás (flow) vizsgálatot készíteni, amikor szükséges. Ha ez veletek is így van, akkor nagyon ajánlom a házi magzati szívhangfigyelőt, ami egy valódi orvosi műszer, amellyel ellenőrizheted babád állapotát otthon is.
 
 
Hogy érzed magad a hónapban? Továbbra is gyakran jársz pisilni, de már levegőt legalább kapsz, mert a hasad felső része szabadabb. Feszül a hasad alsó része, sőt akár jósló fájásaid is lehetnek. Valószínűleg nehezen találod a megfelelő alváspózt, amiben nagy segítségedre lehet a kismamapárna, amit később a pihenésen kívül a szoptatáskor is fogsz tudni használni.
 
Ha hiányzik még valami a kelengyéből, nézz körül áruházunkban, ahonnan kényelmesen házhoz rendelheted a kiválasztott termékeket. Ha megadtad babád születési adatait, gyerekjáték lesz a hiányzó termékek megtalálása. Ugye össze van már készítve a kórházi csomagod? A magzatív elfolyása után ugyanis a legjobb, ha 20 percet oldalfa fordulva fekszel nyugodtan, hogy a baba fel tudja venni a megfelelő testhelyzetet és ne gabalyodjon össze. Egyél egy pár falatot, majd indulás a kórházba. Csomagolni már biztosan nem lesz időd. (Ha apa veled lesz a szülés alatt, akkor csomagoljatok neki is szendvicset.)

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr801692962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása