ápr
29

Gyermeked már az olyan utasításokat is megérti, melyek több lépésből állnak. Ez viszont úgy a legkönnyebb, ha az általad adott utasítások logikusan követik egymást. Fontos, hogy Rád figyeljen, és ne kalandozzon el, mert akkor nem jártok sikerrel.

 

Önállósága már a fürdés területén is sokat fejlődött. Kipróbálhatod hogyan boldogul az önálló, egyedül végzett fürdéssel. Már elég nagy ahhoz, hogy megértse a lefektetett szabályokat. De mindig legyél hallótávolságban, hogy mikor szüksége van Rád, ott tudj lenni. A fürdőjátékok is nagy segítségedre lehetnek, hogy Te is haladj kicsit a dolgoddal. Így élvezni is fogja a fürdést, és érzi, hogy már „nagy”, bízol Benne, mert ott mered hagyni és tudod, hogy nem csinál semmi olyat, amit nem kellene.

 

A kialakított napirendet az óviból hazaérve is tartsátok be. Az óviban töltött idő alatt eléggé kimerülhet. Elvárásoknak megfelelni, megcsinálni a feladatokat stb. Ez nagy figyelmet követel Csemetédtől. Ha már nagyon nem bírtok egymással, jó ötlet lehet fél órával korábbra hozni az esti lefekvés időpontját.

 

Gyermeked egyre többet szeretne, és tud is segíteni Neked. Ez a segítség már nem tart vissza (mint régebben) abban, hogy tényleg haladj a dolgoddal. Adj Neki munkát, ha szívesen segít. Teríthettek együtt, faleveleket gereblyézhettek, bepakolhatja a mosógépbe a ruhákat, hajtogatásnál szétválogathatja a zoknikat stb. Amikor együtt csináljátok ezeket a házimunkákat egy jót beszélgethettek is a napi dolgokról és az elképzeléseitekről. Ezzel megtanítod arra, hogy bizonyos feladatokat hogyan kell megcsinálni, és bizony meg kell csinálni mindig, nem csak akkor, amikor kedve van.

 

Ha a nagyszülők aktív részesei Csemetéd életének, előnyt kovácsolhatsz belőle. Ahhoz, hogy jó és szeretetteljes viszony alakuljon ki, kellenek a rendszeres találkozások, ha távol élnek tőletek, akkor legalább telefonbeszélgetések. Beszélgessetek Róluk sokat, nézegessétek meg az albumba elrakott képeket. Így biztos lehetsz benne, ha véletlenül Te nem érsz rá, vagy szeretnétek Pároddal kicsit kettesben lenni, számíthatsz Rájuk, és Gyermeked is szívesen lesz Velük.

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr11961655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása