jan
22

Babácskád egyre jobban fél az elválástól, és már ne tudsz Vele olyan könnyen utazni sem, mint régebben. Félni kezd az új helyzetektől és arcoktól. Ez persze nyűgösséget válthat ki belőle, ezért jó, ha próbálsz sok olyan játékot, könyvet vinni magatokkal, amit ismer, és lekötheted vele a figyelmét.

Rohamos fejlődésnek indul az emlékezete is, már megjegyzi hová raktátok le a kedvenc játékokat, és azt is le tudja utánozni, amit kb. egy héttel ezelőtt látott. Tehát, rövid távú emlékezete már képes bizonyos események részleteinek felidézésére. Emlékezetének fejlődése kapcsán kezdenek megjelenni a szavak, melyeket születése óta hallott. Persze Babád azt hiszi, hogy érthetően beszél Hozzád, ezért jó, ha válaszolgatsz Neki még akkor is, ha nem mindent értesz meg. Beszéded nagy részét még mindig hanglejtésedből érti meg, de ha továbbra is sokat beszélsz hozzá, hamarosan elindul a beszédfejlődés következő lépcsőfoka felé, lassan ő is érthetőbben beszél majd Hozzád. Ilyenkor nagyon kedvelt játék a bújócska és a kukucs játék. Nagy kacagás lesz a jutalmad, ha kipróbáljátok.

 
Kezd kibontakozni akarata és személyisége is csöpp gyerkőcödnek. Lehet, hogy félénk lesz, de a másik véglet is előfordulhat, mindenkivel nagyon barátságos és kedves. A lényeg, hogy nem szabad erőltetni semmit! Amit nem szeretne megtenni társaságban, nem kell erőltetni. Szépen lassan úgyis kibújik a szög a zsákból, és megmutatja valódi arcát a nagyközönségnek is. Nagyon gyakran ekkor jelenik meg, hogy elkezdi levenni a könnyen eltávolítható ruhadarabjait (zokni, cipő). Nagyon szórakoztató játék Neki, hogy újra és újra odamész és ráadod a levett darabokat. Ez Babád számára játék, ne legyél mérges ezért.
 
Kicsit Rólad:
 
Rohanás az egész életed. Próbálsz mindenre odafigyelni és mindent a lehető legtökéletesebben csinálni. Fontos, hogy a nagy rohanásban se feledkezz meg az egészséges életmódról és étkezésről. Ha nassolni támad kedved, tedd azt is okosan! Rágcsálj magokat vagy aszalt gyümölcsöt. A folyadékpótlásra is ügyelj, mert a víz is fontos számodra.
 
A nevelési stílusokról:
Nincs könnyű dolgod! Örülsz, hogy valahogy sikerült megtalálni a számodra megfelelő normákat, elvárásokat (amik persze folyamatosan változnak, mert együtt a Babáddal alakítjátok ki tökéletesre magatoknak) és ilyenkor nehéz türtőztetned magad, ha valami olyat látsz, amit nagyon ellenzel. Vedd figyelembe, hogy minden ember más, mindenkinek szíve joga úgy nevelni a gyerekét, ahogy akarja, és ahogy tudja. Szóval nem érdemes kritizálni senkit, mert biztos tudna ő is olyan dolgot mondani Veled kapcsolatban, ami Neked nem tetszene. Érdemesebb inkább elmondani, hogy Te hogyan csinálod, és megkérdezni, mi a véleménye erről. Sok kellemetlen szituációtól kímélheted így meg magad.
 
 
Mivel Babád már rendelkezik önálló akarattal, még nehezebb rendet tartanod a lakásban. Jusson eszedbe, hogy nem az a fontos, hogy mindig rend és tisztaság legyen, hanem az, hogy jól érezzétek magatokat. Jó időbeosztással lassabban, de biztosabban haladhatsz a takarítás terén is. Oszd be, hogy melyik nap a lakás mely területén teszel rendet, amíg pakoló kis Gézengúzod alszik. Ha úgy érzed, ez így sem megy, ne habozz és kérj segítséget!
 
 
Néha úgy érezheted, hogy kicsúszik a lábad alól a talaj. Ne ess pánikba! Ez mindenkivel megeshet, és sok olyan tanács van, amivel kicsit feltöltődhetsz. Ha úgy érzed, itt a vég, próbáld ki a jógát. Szellemileg, testileg felfrissülhetsz, ha annyi időt engedélyezel magadnak, amíg jól kiáztatod magad a kádban (esetleg egy jó fürdősó, fürdőolaj, hangulatos gyertyák társaságában). Ellátogathatsz a régen látott fodrászhoz és kozmetikushoz. A társaság és a beszélgetés is jótékonyan hat majd Rád.

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr631692906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása