ápr
29

Gyermeked igazi kis emberpalántává cseperedett. Minden nappal egyre ügyesebb, okosabb és egyre több dologra képes. De csak azért, mert nő, mint a gomba, ne tévesszen meg, még mindig nagyon nagy szüksége van Rád. Megeshet, hogy nem akarja, hogy otthagyd az oviban, és kétségbeesetten kapaszkodik Beléd.

Ez nem annak az oka, hogy bármi olyasmi történt Vele az óviban, amit nagyon zokon vett. Ha ilyesmi lenne, már elmondta volna Neked, hiszen odafigyelsz Rá, és szoktatok őszintén beszélgetni az óviról is. Egyszerűen, fontos vagy Neki.

 

Biztos Veled is előfordult már (mint mindenkivel) egy érzékenyebb pillanatodban, hogy elgondolkodtál azon, vajon jó szülő vagy-e? Jól csinálod-e a dolgod? Mindent sikerült-e megvalósítanod, amit elterveztél a gyereknevelés területén? Ahelyett, hogy elkezdesz pánikolni, gondolj inkább arra, hogy milyen okos, szép és egészséges a Gyermeked. Mindent, amit teszel, azért teszed, mert azt szeretnéd, hogy Neki jó legyen. De ha mégis nagyon magad alatt vagy, beszélgess erről Pároddal. Ő is meg fog nyugtatni, hogy jó az, amit teszel.

 

Újfajta időtöltést szeretnél kipróbálni? Cseréljetek kicsit szerepet! Meséljen Ő Neked. Azzal, hogy ösztönzöd a mesélésre, nyelvi készségét is nagymértékben fejleszteni tudod. Már tökéletesen tudja, hogy a történeteknek elejük, közepük és végük van. Eszerint fogja elmesélni azt, amit kitalál Neked. Ezeket esetleg fel is veheted diktafonra vagy kamerával. Később jót fogtok nevetni ezeken.

 

Gyakran előfordulhat még most is, hogy nehéz ügy az esti lefekvés. Mit tudsz tenni, hogy ez könnyebb legyen? Lefekvéskor beszéljétek át, hogy mi is történt Vele a nap folyamán. Mi volt a legjobb és a legrosszabb. Így könnyebben tudja rendezni magában a nap eseményeit. Megnyugszik, és még egy jót beszélgettek is. Így mindenkinek könnyebb. Gyermeked kiadja magából a napi frusztrációt, Te tisztában lehetsz vele milyen volt a napja, mi történt Vele, mi az, ami most éppen zajlik Benne. Nem utolsó sorban ilyenkor biztos, hogy csak Rá figyelsz.

 

Ideje, hogy játékai között szelektálj. Ilyenkor már nincs szüksége azokra a játékokra, melyekkel kisbaba korában játszott. Sőt már Ő sem szeretné, hogy kisbaba játékai legyenek. Így több helyetek lesz arra, hogy tényleg olyan játékokkal tudjatok játszani, ami ebben az életkorban fejlesztő Számára. (pl.: szerepjátékok, művészkedés, sportfelszerelések stb.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr701961663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása