jan
22

 

Ez is eljött! Fél éves lesz a Kismanó! Bizonyára beletanultál már az új helyzetbe, megszoktad, hogy eggyel többen vagytok a családban, és biztosan sok olyan tapasztalat ért az elmúlt fél évben, amitől egy kicsit megváltozott a világról és önmagadról alkotott képed! Szokták mondani, hogy „eddig elveim voltak, most pedig már gyermekem van!” . Van benne igazság, bár igyekszik az ember tartani magát a hite szerinti elvekhez, de valószínű, hogy azért az elmúlt időszakban módosulgattak ezek a szigorú szabályok és a különböző elméletek.

 

Ha kérdezik, „mennyi idős a Kicsi?”, válaszolod, hogy fél ÉVES, mert ugye már évben is mérhető… Komoly dolog, nagy mérföldkő az egész családnak.

 

Megfogalmazódhat Benned a gondolat, hogy korához képest vajon milyen szinten áll a Babád. Ilyenkor szokták sokan elkezdeni az összehasonlításokat. Neked és Babádnak sem tesz jót, ha Te is ezt teszed. Nyugtasson a gondolat, hogy minden Babának más a fejlődési üteme és minden szakirodalom csak általánosságban ír a fejlődési időszakokról. Amikor Csöppséged késznek érzi magát a következő „lépcsőfok” megmászására, tovább fog lépni. Ha mégis fenntartásaid lennének, nyugodtan keress fel egy szakembert.

 

 

Napi rutinjaitokat próbáld megszervezni, hogy jusson egy kis időd magadra is. Persze nem te vagy a legfontosabb most saját magadnak, de hidd el, szükséged van Neked is egy kis pihenésre, kikapcsolódásra. Nem kell tökéletesen tisztának és makulátlannak lenni az otthonodnak, nyugodtan főzhetsz úgy, hogy másnap ne kelljen még a konyhában is helyt állnod. Amikor teheted, próbálj kikapcsolódni. Érdemes azokkal kezdeni, amik már nagyon hiányoznak (pl. barátnők, mozi, apával kettesben eltöltött idő).

 

Amellett, hogy a gyerekneveléssel, a háztartással és különböző szerepek összeegyeztetésével küzdesz, előfordulhat az a probléma is, hogy a nagyszülők előszeretettel osztogatják tanácsaikat. Meggondolhatod, hogy szeretnél-e alapozni tapasztalataikra, vagy csak saját nevelési elveid szerint szeretnél cselekedni. Nincs választásod, a nagyszülők kényeztetni fogják unokájukat. Ha ez nem zavarja meg mindennapjaitokat és megszokott rutinotokat, illetve alapvető elveidet, akkor nincs ezzel semmi gond. A tanácsokat pedig próbáld pozitívan végiggondolni, és hangoztatni elképzeléseidet a gyermekneveléssel kapcsolatban.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr511763573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása