feb
16

Nagyon aranyos időszakot éltek meg, sok-sok kihívással!

 

Akarata még most is elég erős, és lassan elkezdődik a rettegett dackorszak (rugdosás, visítás, toporzékolás, sírás – ez csak pár darab ízelítőként). A hisztizés oka lehet a fáradtság, az éhség, az unalom, a türelmetlenség vagy a túl sok inger. Figyeld meg Babádat, hogy ilyen helyzetekben mivel tudod a leginkább kizökkenteni ebből az állapotból. Vértezd fel magad a türelemmel a lehető legjobban. Sokszor fogja próbára tenni tűrőképességed és idegeidet is. Ne feledd, ez természetes velejárója ennek az időszaknak, ezen is túl kell esni, még akkor is, ha nehéz.

 

Egyre jobban figyel a részletekre is. Észreveszi, ha leesik a matrica valamelyik játékáról vagy leszakad a maci füle, szeme.

 

Beszéde egyre jobban kiszélesedik, már kezdi megtanulni és használni a Tőled  hallott kifejezéseket. Megjelennek a kétszavas mondatok, melyek már teljes értékű mondatoknak számítanak Nála. Így konkrétabban és tárgyilagosabban képes kifejezni magát (pl. egyedül csinálom, azt kérem).

 

Szociálisan még ne várj Babádtól túl sokat. Még most is tökéletesen megelégszik az egymás mellett játszással és vigyáz játékaira, hogy nehogy más is játsszon vele. Szereti viszont a Vele egykorú gyerekek társaságát. Érdekes Számára, hogy mi mindent csinálnak mások, de játszani jobban szeret egyedül vagy Veled.

 

Annak érdekében, hogy nyugodtabbak és konfliktusmentesebbek legyenek napjaitok, törekedj a kompromisszumokra. Könnyebben rávehető így arra, hogy segítsen pakolni, mintha azt mondod, hogy pakolj, mert menni kell fürdeni. Ha segítesz, könnyebben kezd neki.

 

Akarata az alvásnál is előjön. Nem akar aludni, szeretné, hogy egyszerre sok mesét olvass el Neki, inni kér egymás után többször, válogat a játékok között, hogy melyikkel szeretne aludni, és a végén mégsem lesz jó a kiválasztott állatka. Kicsit könnyíthetsz a helyzeten, ha megpróbálkoztok az esti lefekvéshez hasonló rítust bevezetni (sötét szoba, mese, ének, halk zene). Mivel sokat mozog elég fáradt lehet, így szépen lassan csak el fog aludni, és Te is kifújhatod magad kicsit.

A bejegyzés trackback címe:

https://babydoo.blog.hu/api/trackback/id/tr941763534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása